

حسام آرمندهی یکی دیگه از کارآفرین اینترنتی محبوب و سرشناس کشورمان است. شاید نام او را زیاد نشنیده باشیم؛ اما اگر بگوییم که این شخصیت نام آشنا خالق دیوار و کافه بازار است همه ما او را به یاد میآریم. ما در این مقاله قصد داریم در مورد این فرد موفق و نابغه بحث کنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
بیوگرافی خالق دیوار و کافه بازار حسام آرمندهی
حسام در تابستان سال ۶۸ در تهران متولد شد او دوران تحصیلات خود را در مدرسه روزبه و فیض گذروند. حسام به دلیل استعدادی که داشت تونست وارد دانشگاه صنعتی شریف بشه. او تحصیلات خود را در رشته مهندسی کامپیوتر در این دانشگاه ادامه داد. حسام آرمندهی از دوران نوجوانی بسیار با استعداد بود و به دلیل علاقه زیادی که به رشته کارآفرینی داشت تصمیم گرفت در دانشگاه سر کلاسهای کارآفرینی بشینه. نشستن سر کلاس باعث شد که علاقه او به کارآفرینی بیشتر از پیش بشه. بالاخره متوجه شد کارآفرینی فقط محدود به درس نمیشه بلکه باید فراتر از درس کار کنه تا بتونه به هدفش برسه. بالاخره تصمیم گرفت دست به کار بشه. تا اینکه در سال آخر دانشگاه با دوستان خود قرار گذاشتن اولین کسب و کارشو راه بندازه. او تلاش زیادی برای اولین کار خود کرد و میخواست یک سایت فروشگاهی طراحی کنه. حسام آرمندهی با دوست قدیمی رضا محمدی و دوستان دیگر وب سایت طوطی را راه اندازی کردن. این وب سایت به این شکل بود که مشتریها طرح و تیشرت مورد نظر خود را در سایت انتخاب میکردن و آنها طرح مورد نظر روی تیشرت پیاده کرده و به آدرس مشتری ارسال میکردن. سایت فروشگاه طوطی اولین تجربی کاری او بود. با این حال به دلایل مختلف بیزینس سایت فروشگاهی متوقف بشه.


بازگشت به ایران
او بازم دست از تلاش و علاقهاش برنداشت بالاخره تصمیم گرفت آزمون بده و رشته کارشناسی ارشد کارآفرینی را قبول بشه. او هم از دانشگاه کارآفرینی دانشگاه سوئد و هم از دانشگاه تهران پذیرش کارشناسی ارشد رشته کارآفرینی را گرفته بود. بالاخره حسام آرمندهی تصمیم گرفت بنا به دلایل شخصی کشور سوئد را انتخاب کنه. او به سوئد رفت و علاقهاش را دنبال کرد. با تعدادی از دانشجویان دیگر که هر کدام برای کشورهای مختلف بودن یک تیم تشکیل داد. این تیم قرار بود برنامه نویسی یک نرمافزار را به دست بگیره. کار این نرمافزار این بود که معتادان به بازیهای آنلاین را شناسایی کنه. با این حال این پروژه نیز به ثمر نرسید چرا که اعضای تیم در شرکتهای گوگل و مایکروسافت استخدام شدن و دیگر تمایل به ادامه همکاری با تیم را نداشتن. فروپاشی تیم همزمان مصادف شد با رسیدن تعطیلات ژانویه. حسام آرمندهی تصمیم گرفت از این فرصت استفاده کنه و به کشور برگرده. وقتی وارد ایران شد با هم دانشگاهیهاش ملاقات کرد. در طی این ملاقات متوجه شد که هم دانشگاهیهاش در حال آمادهسازی یک سیستم عامل به نام فارسی تل هستن. حسام در مورد سیستم عامل از آنها پرسید و از کار دوستانش به وجد آمد. او تصمیم گرفت بلیط برگشتش را عقب بندازه و به این ترتیب به دلیل ذوق و شوقی که داشت در ایران ماندگار شد.


اولین گام به سمت موفقیت
با تمام زحماتی که او و دوستانش برای فارسی تل کشیده بودند اما این پروژه با شکست روبرو شد؛ اما نکته جالب این بود که حسام آرمندهی و دوستانش هرگز ناامید نشدن چرا که آنها با اینکه انرژی و پول زیادی خرج کردن اما چیزهای جدید یاد گرفته بودن. آنها از شکست درس گرفته و مسیر را تغییر دادن. بنابراین سریع دست به کار شدن و تصمیم گرفتن با دوستانشان یک اپ استور درست کنن. آن زمان اپ استور وجود داشت اما برای کشور طراحی نشده بود. با این همه آنها تجربه زیادی در زمینه اندروید داشتن. این مقدمهای برای ساخت کافه بازار بود. بعد از ساخت اپ استور اسم آن را کافه بازار گذاشتن. در نهایت لوگوی کافه بازار را طراحی کرده و به مرحله نهایی رسیدن. حسام آرمندهی و دوستان تصمیم گرفتن در بهمن ماه سال ۱۳۸۹ در اولین کنگره موبایل شرکت کنن. در همان کنگره موبایل اپلیکیشن کافه بازار رونمایی شد. جالب اینجا بود که تا قبل از آن برای اینکه یک اپلیکیشن روی موبایل نصب شود باید کامپیوتر استفاده میکردن یا اینکه باید به فروشگاه خدمات موبایل مراجعه کرده و درخواست میکردن اپلیکیشن را روی موبایل آنها نصب کنن. اما این برنامه محدودیتهای پیش رو را برداشته بود و به کاربران اجازه میداد تا از طریق همان موبایل به راحتی بدون نیاز به کامپیوتر اپلیکیشنها را روی موبایل نصب کنن.


استقبال بی سابقه از کافه بازار
در کنگره موبایل حسام آرمندهی با دوستانش با تشویق و استقبال زیادی مواجه شدن. به طوری که بعد از کنگره موبایل کافه بازار به شکلهای مختلف معرفی شد تا جایی که خبرگزاریها تصمیم گرفتن در مورد کافه بازار بنویسن. این استقبال باعث شد تا در عرض چند ماه ۱۰۰ هزار کاربر تمایل داشته باشن به برنامه وارد بشن. آنها در عرض چند ماه به هدف بلند مدت خود دست پیدا کردن. طبق اعتقاد او یک استارتاپ باید به دنبال استقبال مردم باشه و وقتی استقبال بینظیر مردم را دید متوجه شد که مسیر را درست اومده، به همین دلیل حسام آرمندهی بیش از پیش مصمم شد تا این مسیر را ادامه بده. با این حال همه چیز آنطور که فکر میکنیم آسان پیش نمیره. استقبال زیاد مردم باعث شد تا سرورها کشش این حجم از کاربران را نداشته باشن اما برنامه نویسی کافه بازار بسیار عالی و بینقص بود به همین دلیل توسعه آن کار چندان سختی به نظر نمیرسید. در واقع آینده نگری برنامه نویسان کافه بازار باعث شده بود تا رضایت مشتریان را به دست بیاره.


آغاز درآمدزایی از بازار
دستیابی به قابلیت پرداخت برای نامه نویسان ایرانی چندان راحت نبود چرا که کشور ما تحریم بود به همین دلیل نمیتوانستن از قابلیتهای پرداخت سونی بهره ببرن. اما حسام آرمندهی در مسیر جا نزد و ادامه داد تا جایی که این محدودیتها باعث موفقیت بیشتر او شد. برنامه نویسان این اپلیکیشن مجبور شدن خودشان دست به کار شده و قابلیت پرداخت را به اپلیکیشن خود اضافه کنن. آن زمان که اصلاً برنامه پرداخت موبایلی وجود نداشت حسام به همراه دوستش تصمیم گرفت این کار را انجام بده. در ابتدا آنها در نظر داشتن تا از راه تبلیغات درآمدزایی کنن اما کم کم تصمیم گرفتن از فروش برنامهها درآمد به دست بیارن. آنها یک برنامه تقویم فارسی را توسعه داده و در کافه بازار فروختن. این برنامه کاملا آزمایشی برای کسب درآمد طراحی شده بود اما به موفقیت رسید. در واقع بهاره بگیم با تلاش های حسام آرمندهی و دوستانش بازار روز به روز پیشرفت کرد. روند پرداخت با موفقیت جلو رفت و بازخورد خوبی گرفت. بسیاری از توسعه دهندگان برنامه تصمیم گرفتند با بازار همکاری کنند به همین دلیل به کافه بازار ایمیل زده و درخواست کردن تا برنامه آنها برای فروش در این اپلیکیشن قرار بگیره. سال اول کمی سخت پیش میرفت چرا که آنها تصمیم گرفته بودن برای اینکه از لحاظ مالی عقب نمانند در کنار کافه بازار پروژه دیگری را هم انجام بدن. بعد از گذشت مدتی دیگه نیاز به تزریق سرمایه و انجام پروژه نبود چرا که خود اپلیکیشن درآمدزایی میکرد. اینجا بود که تمام تلاشهای تیم حسام آرمندهی به نتیجه رسید.


ورود اپلیکیشن دیوار
حسام آرمندهی در سوئد هنگامی که قصد فروش یکی از وسایل خود را داشت متوجه شد سایتی وجود دارد که مردم میتوانند وسایلی که نیاز ندارند را در آن سایت بفروشن. او از همان موقع فکر انجام این کار در کشور خود نیز به فکرش افتاد. حسام و رضا محمدی تصمیم گرفتن این اپلیکیشن جدید را راه اندازی کنن. آنها یک اپلیکیشن با رابط کاربری ساده درست کردن تا بتونه نیازهای آگهیهای آنلاین را برطرف کنه. تعطیلات نوروز فرصت عالی برای او بود تا بتونه روی توسعه این پروژه کار کنه. او در ابتدای تابستان سایت دیوار را آماده کرد. هدف حسام آرمندهی این بود که اعلامیههای دانشجوهای دانشگاه صنعتی شریف را منتشر کنه اما در اوایل تابستان که دانشگاه باز نبود. این بلاتکلیفی باعث شد تا او اپلیکیشن دیوار را در کافه بازار ارائه کنه با این حال این اپلیکیشن با استقبال خیلی خوبی شد. در ابتدا برای خرید و فروش کالای دست دوم کاربرد داشت اما به مرور با اضافه شدن بخش خدمات قابلیتهای دیگری نیز به آن اضافه شد. در حال حاضر این برنامه بستری عالی برای نیازمندیهای اینترنتی و خرید و فروش کالاها است. میلیونها ایرانی از طریق دستگاههای آیفون و اندروید با دیوار کار میکنن. جالبه که بدونید وب سایت و اپلیکیشن حسام آرمندهی علاوه بر ایران در ۴ شهر بزرگ افغانستان نیز فعالیت میکنه. به علاوه امکان ثبت آگهی در تمامی شهرهای کشور وجود داره.
اگه میخوای درباره قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی بدونی این مقاله رو از دست نده!


چالشها و نگرشها در مسیر رشد و موفقیت
حسام مانند همه ما در طول زندگی خود مشکلات و فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده با این حال به قدرت توانایی خودش اعتماد داشت بنابراین تونست از این مسیرها عبور کرده و به عنوان یک مدیر و کارآفرین جوان و جوایز زیادی را به دست بیاره. با این حال یکی از بزرگترین چالشهای او عدم دسترسی ایرانیان به گوگل پلی و سایر اپلیکیشنهای اندرویدی به دلیل تحریم بود. حسام آرمندهی با تفکر و خلاقیت تونست به عنوان یک جوان ایرانی راه دسترسی به اپلیکیشنهای اندرویدی را برای کشورمان هموار کنه. او با طرحی اپلیکیشنهای کاربردی تونست نیاز ما را به سایر اپلیکیشنهای خارجی محدود کنه. با بومیسازی و پیادهسازی پلتفرم ارائه دهنده خدمات و نیازمندیها توانست دیوار را طراحی کنه. این برنامه هم مانند کافه بزرگ در مدت زمان کوتاهی با استقبال زیادی روبرو شد. به طور کلی او از فرصتهای پیش رو استفاده کرده و ایدههای جدید و ناب را به وجود آورد.


جمع بندی
حسام یکی از کارآفرینان معروف کشورمان است. او استعداد زیادی داشته و در دانشگاه به مطالعه و یادگیری کارآفرینی علاقه پیدا کرد. حسام آرمندهی با دوستانش تصمیم گرفت برای شروع کار وب سایت فروشگاه طوطی را راه اندازی کنه اما به دلایل مختلف این بیزینس متوقف میشه. با این حال باز هم از دست از تلاش برنداشت و در دوران تحصیلات در کشور سوئد تصمیم گرفت برای مدتی به ایران برگرده. هرچند در دورانی که در سوئد بود پروژهای را با هم دانشگاهی خود پیش برد اما این پروژه به نتیجه نرسید. با بازگشت به ایران با دوستانش اپ استور، کافه بازار و دیوار را راه اندازی کردن. این اپلیکیشنها به سرعت محبوبیت پیدا کردن به طوری که در مدت زمان کمی کاربران زیادی به دست آورد. حسام آرمندهی نشون داد که میشه از شکستها درس گرفت و ناامید نشد و با تلاش و انگیزه به موفقیت رسید.
از نظر او کاربری آسان و سهولت عکاسی در قرار دادن آگهی از مهمترین دلایل موفقیت این پلتفرم است.
رمز موفقیت او سرعت عمل، تمرکز کامل روی کار و شجاعت تغییر کردنه. او معتقده باید به پیشنهادهایی که ارتباطی با کارمانه نداره نه بگوییم و این اراده را در خودمان ایجاد کنیم که در مواقع درست نه بگوییم.
او به عنوان یک کارآفرین محبوب نشان امین الضرب را گرفته.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.