

آنچه در این مقاله میخوانید:
شاید با شنیدن عبارت قیف فروش کمی تعجب کنین؛ اما باید بدونین که این مفهوم در بازاریابی دیجیتال بسیار مهمه و میتونه تاثیر زیادی بر موفقیت کسبوکارهای بزاره. اگه در این زمینه از یک متخصص کمک بگیرین، کسبوکارتون را از صفر مطلق به جایگاه بالایی برسونه. متخصصان در این زمینه به جنبههای مختلف بازاریابی روند فروش آشنا هستن. این مدل شبیه به یک سفر بوده و زمان آشنایی مشتری با برند تا زمان خرید نهایی را نشان میده. به همین جهت به آن سفر مشتری هم میگن. ما در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی قیف بازاریابی، مراحل آن را شرح بدیم. اگر به مبحث بازاریابی علاقهمند هستین تا آخر مقاله همراه ما باشین.
قیف بازاریابی یا روند فروش چیه؟
این اصطلاح بازاریابی نامهای مختلفی داره. اگه بخواین به زبان ساده، قیف بازاریابی را شرح بدیم، میگیم آن را شبیه به قیف واقعی در نظر بگیرین. یک سری مشتریانی را تصور کنین که در مورد محصول و خدمات شما چیزی به گوششون خورده باشه. برخی افراد قصد دارن اطلاعات بیشتری در مورد کسب و کار شما به دست بیارن. بنابراین شما باید آنها را از فعالیت و نحوه عملکرد خودتون مطلع کنین. در بین این افراد کسانی هستن که مشتاقن محصولات و خدمات شما را خریداری کنن. به این شکل سرنخ یا همان مشتریان وارد قیف شما میشن. به عبارت سادهتر با استفاده از مفهوم قیف فروش در بازاریابی میتونین مشتریان و مخاطبان کسب و کارتون را به سمت خرید هدایت کنین و از آنها مشتریان وفادار بسازین. با مخاطبان تعامل برقرار کرده و ارزش خود را به آنها نشان بدین. همونطور که اشاره کردیم، قیف بازاریابی شباهت زیادی به قیف در دنیای واقعی داره. در دهانه قیف مشتریان و مخاطبان بالقوه قرار دارن که میخوان با برند و کسب و کار شما آشنا بشن. مخاطبان بالقوه از مراحل مختلف قیف گذر کرده و به سمت دهانه کوچکتر در حرکت هستن. هرچه که مخاطبان بالقوه به سمت پایین قیف حرکت کنن، تعداد آنها کمتر میشه. در نهایت تعداد محدودی از مشتریان به آخر قیف میرسن، اینها همان مشتریان واقعی هستن.


چرا به قیف فروش نیاز داریم؟
حالا که تا حدودی با اصطلاح روند فروش آشنا شدیم، به اهمیت آن اشاره میکنیم:
۱. با بهره مندی از این اصطلاح بازاریابی میتونین رفتارها و انتظارات مشتریان و مخاطبان بالقوه را شناسایی کرده و بر اساس آنها تصمیم درست بگیرین. با شناخت رفتار و انتظار مشتری در هر مرحله، دانش و اطلاعات زیادی بدست میارین و میتونین از آنها در کانالهای بازاریابی استفاده کنین. وقتی در هر مرحله عملکرد بهینه داشته باشین، در نهایت میتونین نتیجه خوبی بدست بیارین.
۲. با بهرهمندی از روند فروش، نسبت به برند و کسب و کارتان، بینش درستی به دست میارین و به چرخه خرید آگاه میشین. با استفاده از اطلاعاتی که در این مسیر به دست میارین و میتونین استراتژی مناسبی برای فروش پیاده سازی کنین. به طور کلی در پروسه قیف فروش، شما باید در مورد مدت زمان فروش محصولات و خدمات خود اطلاع داشته باشین.
۳. Sales Funnel به شما کمک میکنه تا بتونین با شناخت نیازهای مشتریان، ارتباط بهتری با اونها برقرار کنین. نحوه برقراری ارتباط با مشتریان در بازاریابی اهمیت زیادی داره. بنابراین باید نیازها و علایق مشتریان بالقوه را شناسایی کرده و از آنها در جذب استفاده کنین. در واقع شناسایی مخاطبان هدف و انتظارات آنها از کسب و کار در تبدیل مشتری بالقوه و واقعی بسیار مهم تلقی میشه.


روند فروش چه نقشی در موفقیت مدیران داره؟
تا اینجای مقاله با چیستی و اهمیت اون آشنا شدیم، اما قیف فروش چگونه میتونه در موفقیت مدیران نقش داشته باشه؟. صاحبان کسب و کار زمان و پول زیادی صرف بازاریابی میکنن. برای مثال؛ تبلیغات آنلاین انجام میدن یا روی سئو و بهینهسازی وب سایت خود سرمایهگذاری میکنن، از شبکههای اجتماعی استفاده میکنن یا نمایشگاه برگزار کرده و از بازاریابی سنتی بهره میبرن. به عبارت دیگه صاحبان کسبوکار برای شناخت برند خود به مشتریان بلقوه، به بازاریابی روی میارن. Sales Funnel به مدیران کمک میکنه تا بتونن با طبقه بندی مشتریانشان، نیاز آنها را شناسایی کنن. به این شکل میتونن از وضعیت مشتریان در مرحله بعدی قیف فروش آشنا شده و چرخه فروش را تعیین کنن.


مراحل روند فروش چیه؟
در این نوع بازاریابی چهار مرحله اصلی وجود داره. این چهار مرحله شامل موارد زیر میشه:
مرحله اول روند فروش ، آگاه سازی
بازار هدف در کسب و کار اهمیت زیادی داره. در این بازار تعداد زیادی از افراد وجود دارن که با برند و کسب و کار شما آشنا نیستن، بنابراین وقتی بازار هدف را بررسی میکنین متوجه میشین که برندتان ناشناخته است. در این مرحله باید به آگاه سازی بپردازین. با فعالیتهایی مانند؛ تبلیغات و شیوههای گوناگون بازاریابی میتونین کسب و کار خود را در بازار هدف معرفی کنین. هرچه آگاه سازی در مرحله اول قیف فروش، بیشتر باشه احتمال افزایش میزان فروش هم بالاتر میره. با اقدامات بازاریابی آگاهی افراد از خدمات و محصولات شما افزایش پیدا کرده و مخاطبان ترغیب میشن تا در مورد کسب و کارتون اطلاعات بیشتری به دست بیارن. در این مرحله افراد ناآگاه به مشتریان بالقوه تبدیل میشن.
مرحله دوم روند فروش، ایجاد علاقه مندی
بعد از اینکه مشتریان را نسبت به برند خود آگاه کردین، باید در اونها علاقه ایجاد کنین و ارتباط خود را مستحکم نگه دارین. ارسال مداوم پیام میتونه نقش مهمی در تبدیل مشتری بالقوه به مشتری واقعی داشته باشه. پیامها باید کاملاً برنامهریزی شده باشن و مشتری را وادار به خرید کنن.
مرحله سوم قیف فروش: تصمیم گیری
همه ما میدونیم جذب مشتری کار آسونی نیست و پروسه طولانی در پی داره. مشتری به راحتی تصمیم به خرید نمیگیره، بنابراین علاوه بر فعالیتهایی مثل؛ تبلیغات و کمپینهای خلاقانه و… باید به تجربه خرید مشتری هم توجه کنین. نظرات و پیشنهادهای مشتریان قدیمی را مدنظر قرار داده و امکان دیده شدن نظرات را برای مشتریان جدید فراهم کنین. با این کارها میتونین مشتریان بالقوه را به سمت خرید و تبدیل شدن به مشتری واقعی هدایت کنین.
مرحله چهارم بازاریابی فروش، اقدام
مرحله چهارم به عنوان مرحله خرید شناخته میشه. در این مرحله
تنها چند درصد از مشتریان به انتهای قیف میرسن. با این حال نباید فکر کنین که به انتهای قیف فروش رسیدین و این مشتریان جزئی از اکوسیستم شما شده و دیگر نیازی به تلاش ندارین. از این به بعد باید تلاش کنین مشتریان واقعی خود را نگه دارین. از مشتریان بعد از خرید تشکر کرده و با لحن مودبانه از آنها بخواین نظر خود را در مورد خرید بنویسن.


اصطلاحات بازاریابی روند فروش
قبل از اینکه به مراحل فروش اشاره کنیم لازمه با برخی از اصطلاحات آشنا بشین. این اصطلاحات شامل سرنخ، مشتری بالقوه و لید میشن.
- سرنخ
در این اصطلاح بازاریابی، به افرادی که برندت رو میشناسن و میخوان بیشتر درباره خدمات و محصولاتت بدونن، “سرنخ” میگن. مثلاً فالوورهایی که در شبکههای اجتماعی داری، همون سرنخها هستن.
اگه میخوای بدونی کیبورد گپ چه کاربردی تو سئو سایت داره این مقاله به دردت میخوره!


مشتری راغب
مشتری راغب، اصلاح مهم دیگه در قیف فروشه. این افراد به کسب و کار و محصول شما علاقمند هستن و جزو بازار هدف به شمار میرن. شما باید برنامهریزی و تبلیغ خود را روی آنها انجام بدین. مشتری راغب قصد داره با شما ارتباط بگیره، بنابراین شماره تلفن و مشخصات خود را با شما به اشتراک میزاره. به مشتریای که اطلاعات تماس خود را برای دریافت اطلاعات ارائه میده، «مشتری راغب تعیین صلاحیت شده از لحاظ اطلاعات» میگن. در این مرحله امکان خرید توسط مشتری زیاده و در بالاترین نقطه قیف فروش قرار داره. در این مرحله مشتری راغب اطلاعات کافی از مزایای رقابتی شما نداره، به همین خاطر شما باید با برنامهریزی درست، اطلاعات خود را به مشتری ارسال کنین. میتونین با بارگذاری وبینار رایگان یا محتوای متنی و… اطلاعات به مشتری بدین. در این مرحله مشتری اطلاعات را به دست آورده و آمادگی لازم برای ورود به مرحله بعد را پیدا میکنه. بازاریابان باید مشتری را از ابتدای روند فروش به مراحل بعدی راهنمایی کنن. در نهایت مشتری ترغیب میشه از شما خرید کنه. در این مرحله مشتری راغب پذیرفته شده از لحاظ فروش، صلاحیت لازم را داره و میتونه به یک مشتری وفادار تبدیل بشه. در این مرحله از قیف فروش، نحوه برخورد با مشتری بسیار مهمه. بعد از تکمیل اطلاعات، در قالب ایمیل یا پیامک و… پیام قدردانی بفرستین.
تیم فروش باید لیست مشتریان راغب را اصلاح کنن، زیرا ممکنه لیست اشتباهاتی داشته باشه. در این لیست برخی مشتریان قصد خرید ندارن و ممکنه ازتون خرید نکنن. بنابراین باید این مشتریها از لیست حذف شده و بر روی مشتریان احتمالی دیگر تمرکز کنین.
در آخر ممکنه فقط پنجاه درصد از مشتریان راغب به مشتریان واقعی تبدیل بشن.
مشتری
مشتری فردیه که از شما خرید واقعی انجام داده. البته بعضی از مشتریان شما مشتری وفادار شده و خریدهای خود را ادامه میدن.
قیف فروش چه مزایایی داره؟
استفاده از روند فروش در بازاریابی مزایای زیادی داره. در قسمت زیر به مهمترین مزایا اشاره میکنیم.
پیشبینی بازار هدف
یکی از مزایای قیف اینه که میتونین بازار هدف را پیش بینی کنین. به عبارت دیگه امکان اندازه گیری تعداد مشتریان بالقوه وجود داره. با اندازه گیری احتمالی مشتریان واقعی میتونین بر روی فروش خود کنترل داشته باشین و برای آینده کسبوکار برنامه ریزی کنین.
تشخیص مشتریان واقعی از مشتریان احتمالی
از طرفی میتونین مشتریان واقعی را از مشتریان بالقوه تشخیص بدین. به این شکل روی مشتریان واقعی متمرکز شده و وقت و زمان خود را صرف آنها میکنین.
شناخت موانع پیش روی کسب و کار
با استفاده از قیف فروش میتونین موانعی که باعث کاهش مشتریان شما میشه را شناسایی کرده و از بین ببرین.
شناخت نیازها و علاقه مشتریان
با بررسی رفتار مشتریان میتونین نیازها و علایق آنها را شناسایی کنین. برای مثال وقتی یک محصول جدید عرضه میکنین، واکنش مخاطبان را بررسی کرده و درک بهتری از سلیقه جامعه هدف به دست بیارین. سپس اطلاعات به دست آمده از بازار هدف را در پیشرفت کسب و کار استفاده کنین.
بهبود استراتژیهای بازاریابی:
با شناخت سلایق، رفتارها و اطلاعات مشتریان میتونین استراتژیهای بازاریابی خود را بهبود ببخشین. در نهایت با بازاریابی جذابتر مشتریان را افزایش بدین.
موثرترین روش انتقال افراد در قیف فروش کدام است؟
روشهای زیادی جهت انتقال افراد به قیف بازاریابی وجود داره. برای مثال میتونین از ابزارهای بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال استفاده کنین. در هر مرحله از فروش باید نیازهای مشتریان را بررسی کرده و با متدهای مختلف آنها را برطرف کنین. برای تبدیل سرنخ به یک مشتری واقعی باید یک پروسه برنامهریزی شده را طی کنین. تیم فروش در این زمینه نقش بسیار مهمی ایفا میکنن. بازاریابی دیجیتال نقش مهمی در ارائه اطلاعات، ایجاد علاقه و ترغیب به خرید داره. در این زمینه تبلیغات در شبکههای اجتماعی و بهینهسازی وب سایت یا سئو میتونه کمک کننده باشه. چرا که در این نوع تبلیغات مشتریان با تصویر و ویدیو اطلاعات دریافت میکنن.


مدل های مختلف قیف بازاریابی کدامند؟
در این مرحله قصد داریم مدلهای مختلف قیف فروش را معرفی کنیم. بالای قیف بازاریابی در این مرحله خریداران یا مشتریان در جستجوی اطلاعات بوده و در پستهای وبلاگ و محتوای سوشال مدیا اطلاعات کسب میکنن. با توجه به گزارشهای به دست آمده، بخش اعظمی از مشتریان قبل از خرید محصول مورد نظرشون، تحقیق میکنن. به همین دلیل در این مرحله باید بتونین در بازار پر رقابت، محتوای خوبی ارائه بدین تا نظر آنها را جلب کنین. نوشتن مقاله در وبلاگ و ارائه اطلاعات درباره خدمات و محصولات، ارسال اساماس و ایمیل، تبلیغات ویدئویی در اینستاگرام و یوتیوب، تبلیغات دهان به دهان و سنتی و… همه روستای جذب مشتری هستن. تیم فروش باید از آنها سرنخ گرفته و مشتریان احتمالی را به قیف فروش وارد کنن. البته در این مرحله نباید به فروش و ترغیب به خرید فکر کنین، بلکه باید از روشهایی که گفته شد، اطلاعات مفید به مشتریان ارائه بدین. وسط قیف بازاریابی با گذر از مرحله قبل، وارد مرحله جدیدی شده و توسط مخاطب انتخاب میشین. به عبارت دیگه، اگه در مرحله قبل موفق عمل کرده و بتونین با ارائه مستمر اطلاعات، نظر مشتریان را جلب کنین، یک مرحله به جلو رفته و به وسط قیف بازاریابی میرسین. این مرحله رقابتیه زیرا مشتریان گزینههای نامناسب برای خرید را حذف میکنن. از این فرصت پیش رو برای گسترش اعتماد و تعامل با مخاطب استفاده کنین.


پایین قیف فروش افرادی که از دو مرحله قبل گذشته و به این مرحله رسیدن، تصمیم به خرید دارن. در واقع آنها هنوز کامل مطمئن نیستن که از برند شما خرید کنند یا نه. شما باید یک دلیل متقاعد کننده به آنها بدین تا نسبت به تصمیم خود مطمعن بشن. در این مرحله میتونین از نسخههای آزمایشی و مطالعات موردی استفاده کنین. بعد از گذشت از این مرحله باید مشتریان را حفظ کرده و آن ها را به مشتریان وفادار تبدیل کنین. برای وفادارسازی مشتریان باید با آنها تعاملات مستمر داشته باشین.
جمعبندی
در این مقاله در مورد قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ بحث کرده و اطلاعات جامعی در مورد آن در اختیارتون قرار دادیم. به عبارت ساده، قیف فروش، روند و مسیر فروش را نمایش داده و حرکت مشتریان را توصیف میکنه. مدیران و صاحبان کسبوکار باید با اصطلاحات بازاریابی آشنا باشن و با بهرهمندی از آنها در بازار پر رقابت، خود را بالا بکشن. قیف بازاریابی چندین مرحله داره که شامل بالای قیف، وسط و پایین قیف میشه. مدیر کسبو کار باید در هر مرحله استراتژی مناسبی در نظر بگیره تا بتونه مشتریان احتمالی را به مشتری بالقوه تبدیل کنه. این شیوه بازاریابی مزایای زیادی داره، برای مثال کمک میکنه بازار پیش رو را پیش بینی کرده و مشتریان واقعی را از مشتریان بالقوه تشخیص بدین.
در گام اول باید مشتریان هدف را زیر نظر بگیرین. در گام بعدی مشتریان احتمالی را بررسی کرده و رای تبدیل آنها به مشتری واقعی برنامهریزی کنین. در قدم سوم پیشنهادات خود را به مشتریان بالقوه ارائه کنین. در قدم آخر سعی کنیم مشتریان را ترغیب به خرید کنین.
هدف از بازاریابی اینه که مخاطبان هدف را نسبت به خرید مجاب کنین.
با استفاده از قیف بازاریابی میتونین سرنخها را به عنوان مشتری واقعی وارد چرخه فروش کنین.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.