لینک UTM چیه و چطوری میتونیم یک Link UTM ایجاد کنیم؟ + آموزش تصویری
UTM چیست؟ بازاریاب های سراسر اینترنت از ابزارهای زیادی برای ردیابی و اندازهگیری اثربخشی کمپینهای بازاریابی دیجیتال خود استفاده میکنن، پیوند UTM یا ماژول ردیابی Urchin یکی از اون ابزارهایی هست که امروزه بازاریابها برای ردیابی یک ورودی های یک سایت استفاده میکنن.گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزارهایی هست که به مدیران وبسایت و صاحبان کسبوکار کمک میکنه تا بفهمن ترافیک وبسایتشان از کجا میاد و بر ترافیک وبسایتشان نظارت داشته باشند.
همچنین برای ساخت و ایجاد یک لینک UTM باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنین. اگه میخواهید بدونید لینک UTM چیه، در این مطلب از وبسایت آترز، قصد داریم تا به بررسی لینک UTM در ابزار گوگل آنالیتیکس بپردازیم، پس تا انتهای این پست همراه ما باشین.
تعریف لینک UTM
فرض ما بر اینه که سایت ما که در حال کار بر روی آن هستیم روزانه بیش از هزاران IP بازدید کننده داره و از طرفی برای افزایش فروش و ترافیک شروع به گذاشتن تبلیغات در سایت، شبکه های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ و غیره کردیم. حالا همونطور که باید بدونیم هر کدام از این تبلیغات چند کلیک و بازدیدکننده برای ما ارسال کرده است؟ از کجا بفهمیم کمپینی که برای فروش لباس های تابستانی راه اندازی کردیم در این سه ماه چند کلیک داشته است و چه تعداد از این کلیک ها منجر به خرید شده است؟ برای یافتن این آمار، استفاده از لینک UTM بهترین گزینه است، زیرا به راحتی می توانیم آمار را دنبال کنیم.
گوگل آنالیتیکس چیه؟
Google Analyticsبه این شما امکان رو میده که آمار سایت خودتون رو مشاهده کنین و تمام داده های سایت را در بخش آمار بررسی کنین. زمانی که ما یک UTM ارائه میدیم که اساساً یک قطعه کد هست که به انتهای هر پیوندی که قصد ردیابی آمار سایت و سایر گزارش هایی رو که به ما میدن اضافه میکن. این قطعه کد، داده های مختلفی را به سیستم آماری گوگل آنالیتیکس ارسال می کنه که تمامی آن ها پردازش شده و پس از شناسایی و جمع آوری در قالب یک گزارش کامل در اختیار ما قرار می گیره. در نهایت، با استفاده از این پارامترها در UTM، میتونیم تعداد کلیکها و تبلیغات قرار گرفته بر روی هر بنر، خبرنامه یا کمپین های فصلی رو اندازهگیری کنیم.
ساختار اصلی لینک UTM و کاربرد اون
یکی از کاربردهای لینکهای UTM به عنوان مثال اینه که ما می بینیم که آیا بنری که تو هدر قرار میدیم بیشترین تعداد ورودی رو داره یا بنری که در گوشه صفحه یا در انتهای محتوا قرار داده شده بیشترین کلیک و ورودی را به ما میده؟ در لینکهای UTM پارامترهایی تعریف شده که هرکدوم از اونا مربوط به بخش های مختلف قابلیت مدیریت ترافیک سایت داره. این پارامترها عبارتند از:
utm_source
این پارامتر نشون میده که IP ورودی از کجا میاد. مثلاً فرض کنین قصد داریم کمپین فروش لباس تابستانی رو فقط در تلگرام تبلیغ کنیم. بنابراین زمانی که لینک UTM ایجاد می کنیم باید این مقدار رو به عنوان ورودی از تلگرام تعیین کنیم. اما از اونجایی که امکان تبلیغ در چندین کانال تلگرام وجود دارد، میتونیم اونو به صورت telegram-Otters وارد کنیم که نشان دهنده اینه که لینک ارجاع به از یک کانال تلگرامی به نام آترز می باشد.
utm_medium
این پارامتر فرمت رسانه ای که لینک انتقال در آن قرار دارد رو نشون میده. به عنوان مثال، اگه لینک مرجع از یک بنر است، باید از پارامتر بنر استفاده کنید. یا اگه پیوند شما شامل تبلیغات کلیکی هست، باید از cpc استفاده کنید.
utm-campain
این پارامتر برای کل کمپین درج شده نیز اعمال میشه. برای مثال می توانید از Summer Sale استفاده کنین که نشون میده لینک های ارجاع مربوط به کمپین فروش تابستونی برای لباس هایی هست که برای فصل تابستان سازماندهی کردین.
utm_content
این پارامتر یه گزینه اختیاری هست و میتونه برای تبلیغات هدفمند مانند تست A/B استفاده بشه. به عنوان مثال، اگه مهمه بدونین که کاربری که از سایت شما بازدید می کنه، در صفحه ای قرار میگیره که آگهی اون در بنر هدر هست یا صفحه ای که آگهی در بنر انتهایی داره، می تونید از این پارامتر اطلاعاتی به دست بیارید.
utm_term
این پارامتر نیز اختیاری هست و میشه از اون برای تعیین نوع تبلیغ در فضای کاری استفاده کرد تا کلمه کلیدی خاصی را که برای روی یک آگهی سفارشی قرار میگیره، تعیین کنه. به عنوان مثال، این کمپین تابستانی می تواند از فروشگاه لباس استفاده کند که به یک فروشگاه لباس اشاره دارد.
چرا باید از لینک UTM استفاده کنیم؟
لینک های UTM در ماهیت اونا به عنوان یک لینک، تفاوتی با لینکهای بدون UTM نداره ولی میتونید تو موارد پیشنهادی زیر از این لینک ها استفاده کنین:
شبکههای اجتماعی
با استفاده از UTM و تجزیه و تحلیل داده ها، این فرضیات را به چالش بکشین. علاوه بر این، با استفاده از UTM، میتونین تصمیمات مستندی در مورد اثربخشی هزینه های خود در این شبکه های اجتماعی در دراز مدت بگیرین.
ایمیل
اگه تو حوزه ایمیل مارکتینگ فعالیت میکنین، فقط به داده های ارائه شده توسط سرویس های ایمیل در مورد اثربخشی بازاریابی ایمیلی خود متکی نباشین و با استفاده از UTM سعی کنین لینک هایی را که کاربران آماده کلیک بر روی آنها هستن را در ایمیل خود مشاهده کنین.
تبلیغات بر اساس کلیک
تبلیغات کلیکی یکی از محبوب ترین انواع تبلیغات در وب هستن. از UTM برای سنجش اثربخشی این تبلیغات استفاده کنین تا بهتر بتونید آمار تبلیغات رو به طور دقیق محاسبه کنین.
بازاریابی به سبک اینفلوئنسر
یکی از بزرگترین آسیب های اینفلوئنسر و یا اینستاگرام مارکتینگ استفاده از بازدیدها، کلیک ها یا فالوورهای جعلی توسط اینفلوئنسرهاست. از UTM برای خلاص شدن از شر اینفلوئنسرهای جعلی استفاده کنین و می تونین با استفاده از UTM کلیک روی لینک های استوری اینستاگرام را ردیابی کنین.
چطوری یه لینک UTM بسازیم؟
برای ایجاد یک پیوند UTM، میتونید پیوند رو به صورت دستی با استفاده از پارامترهای بالا ایجاد کنین، میتونید این کار رو با استفاده از یک ابزار آنلاین انجام بدین. پیشنهاد ما اینه که این کار رو به صورت دستی انجام بدین تا بتونین این نوع لینک سازی رو بهتر درک کنین و یاد بگیرین. برای ساخت و ایجاد یک لینک UTM، مراحل زیر دنبال کنین:
انتخاب لینک و تایید لینک و اضافه کردن علامت سوال
ابتدا لینک صفحه ای رو که می خواهید تبلیغ رو تو اون نمایش بدین وارد کنین و در حالت صفحه کلید انگلیسی علامت سوال در آخر اضافه کنید. یعنی لینک شما باید به شکل ” ?/https://otters.ir/blog” دربیاد.
اضافه کردن پارامتر اصلی: utm_source
در مرحله دوم، پارامتر utm_source رو به انتهای لینک اضافه کنین و مقدار ورودی منبع رو وارد کنین. در قسمت بعدی میتونید یه نام مربوط به ورودی منبع انتخاب کنین و بعد با استفاده ازعلامت = به پارامتر خود معرفی کنین. حال لینک شما باید به این شکل دربیاد.
https://otters.ir/blog/?utm_source=ottersBook
اضافه کردن پارامتر های متعدد در صورت لزوم
میخوام پارامترهای بیشتری اضافه کنم، آیا ممکنه؟ بله، باید از کاراکتر & برای جدا کردن هر پارامتر استفاده کنین و بعد از اون پارامتر مورد نظرتون رو اضافه کنید. به این شکل:
https://otters.ir/blog/?utm_source=ottersBook&utm_medium=banner
استفاده از ابزار برای ساخت لینک UTM
اگه انجام این کار به صورت دستی واستون دشواره، می تونید با استفاده از ابزار UTM Builder یه لینک UTM ایجاد کنین. در این لینک مانند تصویر زیر کافی است ابتدا لینک صفحه را در قسمت آدرس سایت وارد کنین سپس در هر قسمت بر اساس توضیحاتی که داده شده اطلاعات هر پارامتر را وارد کنین تا در نهایت لینک خروجی در فیلد URL ایجاد شده رو کپی و استفاده کنین. می تونید از این لینک برای در موارد مختلف ذکر شده خودتون استفاده کنین.
https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2018/06/Campaign-URL-Builder.png
چگونگی دریافت گزارش UTM Link
پس از ایجاد و انتشار لینک هایUTM، نوبت به تجزیه و تحلیل نتایج کلیک بر روی لینک UTM ما میرسه. بدون شک بهترین ابزاری که می تونید برای تحلیل تبلیغات خود استفاده کنین، گوگل آنالیتیکس است. این ابزار با مدیریت قدرتمند و رایگان خود به شما این امکان رو میده که همه کمپین های خود را در یک داشبورد مشاهده و تجزیه و تحلیل کنین. برای انجام این کار مراحل زیر رو دنبال کنین:
- از منوی Acquisition گزینه Campaigns رو انتخاب کنین و بعد از اون برروی گزینه All Campaigns کلیک کنین.
- از قسمت Primary Dimension هم میتونید بر مبنای نام کمپین، منبع و رسانه کمپینها را لیست کنین و نمودارها اونارو هم ببنین.آن
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.